BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

luni, 30 septembrie 2013

activitati saptamana 30 sept-6 oct

- Cri-cri-cri,
Toamnă gri,
Nu credeam c-o să mai vii…..
Dar ai venit si noi te sarbatorim asa cum se cuvine: cu o serie de activitati puse la cale in colaborare cu prietenul legumelor Verde Bun.
Festivalul Verde Bun va astepta cu mic cu mare, vineri ora 18.30, la libraria Carturesti Palas Mall sa ne jucam si sa degustam roadele toamnei. Copii vor fi pusi in fata unor provocari creative si vor incerca singuri sau alaturi de parinti sa realizeze un decor cu plante aromatice, ce va fi asezat intr-un frumos cos de panza ce va fi luat acasa la sfarsitul evenimentului. Ne vom folosi imaginatia si creativitatea si vom decora cei mai frumosi dovlecei. Evenimentul va fi presarat cu jocuri si concursuri distractive si multa voie buna.
La finalul evenimentului copii vor primi din partea organizatorilor diplome, insigne, premii, gustarele dulci realizate din roadele toamnei si ceai aromat.
In cadrul evenimentului vom avea si un concurs: Cosuletul fermecat. Copii vor realiza o lucrare, care poate fi colaj, pictura, desen reprezentand un cos cu legume si fructe. Lucrarile vor fi trimise pe adresa ateliere.copii@gmail.com, pana pe data 2 octombrie si postate apoi pe pagina Verde Bun. Primii trei, cei mai talentati vestitori ai toamnei vor primi daruri, care cu siguranta ii vor incanta. Castigatorii vor fi alesi in functie de numarul de voturi primit de fiecare lucrare.
Asa ca va doresc sa aveti inspiratie, sa folositi multa culoare si sa realizati cele mai frumoase lucrari.

Participarea la eveniment implica o taxa de 15 ron, taxa ce va fi donata lui Silviu, un baietel grozav care sufera de sindromul Kartagener.

Atelier creativ
locatia: Lex Hobby Store
cand? marti, ora 18.00
participarea:20ron/copil
grupa de varsta 5+

Atelierul este unul special si isi propune sa dezvolte creativitatea copiilor sa sa le permita sa exploreze fara limite. Pornind de la un joc sau o tema propusa, cu rabdare si indemanare crestem imaginatia si realizam obiecte unice . Invatam sa socializam intr-un mediu in care lucram in echipa, dar si individual.
Ce vom crea? Povesti….pentru ca fiecare obiect care va iesi din manutele noastre va fi o poveste spusa de noi prin arta. Copii vor avea libertatea deplina de a folosi orice culoare doresc si vor da obiectului ce forma le dicteaza mintea si inima. Fiecare intalnire va avea o tema stabilita intre anumite limite din punct de vedere al tehnicii si al subiectului, insa se va “modela” in functie de preferintele, abilitatea si varsta participantilor.
Grup de varsta:5+
Participarea: 20ron/copil (toate materialele incluse).
Inscrieri in limita locurilor disponibile la telefon 0740574524 sau mail ateliere.copii@gmail.com

Atelier Trilu-lilu
locatia: libraria Carturesti-Iulius Mall 
cand? joi,ora 18.30-grupa 4-8 ani

Anul acesta noutatea la atelierul de educatie muzica este faptul ca incercam sa formam un cor impreuna cu copii, cor ce va avea reprezentatii cu public si va participa la diverse spectacole si concursuri. Consecventa le va asigura un loc in cor, deoarece se vor invata cantece si lectiile vor avea continuitate intre ele.
Cum ar fi sa hoinarim pe note muzicale, sa ne jucam cu ritmul si cu rima, sa coloram pana la DO si sa urcam pana la SI ....poate fi o fantezie sau o traire in cadrul Atelierului de educatie prin muzica.
Cursurile de educatie muzicala se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 4 ani si 8 ani si au in vedere dezvoltarea muzicala a acestora prin joc, comunicare si activitati de grup.
Grupa este formata din maxim 12 copii, astfel incat acestia sa poata invata impreuna sunete, jocuri muzicale si cantece pe care sa si le aminteasca si sa ii ajute in dezvoltarea muzicala ulterioara.
Lectiile de educatie muzicala vor avea in vedere dezvoltarea abilitatilor muzicale si deprinderea acestora cu instrumentele muzicale, prin invatarea unor piese.
Numarul minim de participanti intr-o grupa este de 7 copii.
Obiective urmarite:
•Dezvoltarea sensibilităţii artistice şi emoţionale, prin abordarea unui repertoriu variat de cântece.
•Invăţăm să descoperim şi să transmitem stări emoţionale (bucurie, tristeţea, uimirea),
•Dezvoltarea auzului muzical, a capacităţii de a cânta corect linia melodică a unui cântec se realizează foarte uşor prin intermediul cântatului în cor. Foarte mulţi părinţi spun: „Copilul meu este afon!” Greşit! Auzul muzical se educă, se învaţă aşa cum învăţăm să vorbim.
•Formare sau dezvoltarea simţului ritmic, lucru care este de mare folos în formarea vorbirii corecte, alături de educarea respiraţiei şi a dozării corecte a aeruluipe fraza muzicală, astfel încât să evite inspirarea în mijlocul cuvântului.
Pentru atingerea obiectivelor de mai sus vom folosi şi instrumente de percuţie pentru copii. A învăţa să cânte la un instrument la această vârstăînseamnă mai întâi antrenarea concentrării, a voinţei, a memoriei, dar mai ales a atenţiei distributive.
Atelierul este sustinut de Prof. muzica Damoc Marta.

Atelier colaj
locatia: Lex Hobby Store 
cand? joi, ora 18.00
participarea:20ron/copil
Nou!!! grupa de varsta 3-5 ani


“Fiecare copil este un artist. Problema este cum să ramană un artist și după ce va crește.”- Pablo Picasso
Atelierul este unul special si isi propune sa dezvolte creativitatea copiilor sa sa le permita sa exploreze fara limite.
Pornind de la un joc sau o tema propusa, cu rabdare si indemanare crestem imaginatia si realizam obiecte unice. Invatam sa socializam intr-un mediu in care lucram in echipa, dar si individual.
Ce vom crea? Povesti….pentru ca fiecare obiect care va iesi din manutele noastre va fi o poveste spusa de noi prin arta. Copii vor avea libertatea deplina de a folosi orice culoare doresc si vor da obiectului ce forma le dicteaza mintea si inima. Fiecare intalnire va avea o tema stabilita intre anumite limite din punct de vedere al tehnicii si al subiectului, insa se va “modela” in functie de preferintele, abilitatea si varsta participantilor.
Grup de varsta:3-5 ani
Participarea: 20ron/copil (toate materialele incluse).
Inscrieri in limita locurilor disponibile la telefon 0740574524 sau mail ateliere.copii@gmail.com0 comentarii: